Gizlilik


6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU AYDINLATMA METNİ


Türkiye'de kurulu MAP2HEAL Bilişim teknolojileri ve Yazılım AŞ. (Aşağıda Kısaca MAP2HEAL olarak anılacaktır); veri sorumlusu sıfatıyla, Uzaktan hasta takip sistemi ürün yazılımı (Kısaca DAKİK olarak anılacaktır); veri giriş ve saklama platformu sıfatıyla;

Kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır.

Amacımız; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10. maddesi gereğince ve sizlerin memnuniyeti doğrultusunda, kişisel verilerinizin alınma şekilleri, işlenme amaçları, paylaşılan kişiler, hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizi en şeffaf şekilde bilgilendirmektir.

1.Veri Sorumlusu; İşbu Uygulamayı mobil cihazınıza indirmeniz ile birlikte, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu “6698 sayılı Kanun” uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak MAP2HEAL tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanmakta ve işlenmektedir.

2.Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği; MAP2HEAL tarafından, müşterileri, çalışanları, potansiyel müşterileri, çalışan adayları, resmî kurum temsilcileri ve çalışanları, iş ortakları ve tedarikçilerinden, uygulamayı indirenlerden, tanımlama bilgileri (ad, soyad, cep telefonu numarası, e-posta adresi, doğum tarihi, cinsiyet, boy ve kilo bilgileri, kayıtlı hekim ve kurum bilgisi, fotoğraf, sisteme girilen sağlık veri ve bilgileri), kullanılan mobil aygıtın işletim sistemi versiyonu bilgisi , kullanılan mobil aygıttan edinilen MAC adresi, tarih/zaman damgası ve üyelik şifresi ) toplanmaktadır.

Toplanan kişisel veriler;

  • MAP2HEAL ürün ve hizmetlerinin sizlere sunulabilmesi, sizlere karşı olan yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, kayıt ve belgelerin düzenlenebilmesi, yerel ve uluslararası yasal mevzuatın öngördüğü bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme, vergi ve sair yükümlülüklere uymak,
  • Hizmet ve ürünlerin kalitesinin artırılmasına yönelik yapılacak olan satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak size özel reklam, kampanya, avantajlar ve faydalar sunmak,
  • Bilgi işlem gereksinimleri, sistemsel yapısı, alınan bilgi işlem destek hizmetlerinin gerekliliği, bu hizmet ve ürünlere ilişkin olarak sizlere gerekli bilgilerin aktarılması amacıyla iletişim kurmak,
  • Hekiminiz ile iletişim içinde olabilmeniz için gerekli yöntem ve sistemleri sunmak,
  • Tıbbi cihaz kurumuna gerekli yönetmeliklerce uygun şekilde kayıt altına alınmış, tıbbi ölçüm cihazları ile ölçüm zamanını hatırlatmak ve ölçüm sonucunu hekiminiz ile paylaşmak,
  • *Tıbbi cihaz ölçümlerinden alınan verileri analiz ederek hekiminize iletmek,
  • Satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak trafik ölçümleme, istatistiki analizler, Segmentasyon / profilleme ve CRM çalışmalarını yürütmek,
  • Müşteri memnuniyetinin ölçümlenmesi ve artırılması, şikâyet yönetimi, yeni hizmet ve ürünler ile ilgili görüş ve önerilerinizi almak, sorun-hata bildirimlerinizi almak, ürün ve hizmetlere, şikâyet ve taleplerinize yönelik tarafınıza bilgi vermek,

*İlginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek, online davranışsal reklamcılık ve pazarlama, müşteri portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, iletişim, optimizasyon, denetim, risk yönetimi ve kontrol, promosyon, analiz, ilgi alanları belirleme, skorlama, profilleme, pazarlama, satış, reklam, iletişim, Uygulama kapsamında alınan yeni hizmet, ürün ve avantaj tanıtımı, istatistik çalışmaları, Resmî kurumlarca öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uymak, sözleşmelerin gerekliliklerini yerine getirmek ve bu hizmetlerden faydalanılmasına ilişkin olarak MAP2HEAL tabi olduğu yasal yükümlülükleri ifa etmek, MAP2HEAL ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amacı doğrultusunda; MAP2HEAL tarafından yürütülen finans operasyonları, iletişim, pazar araştırması ve sosyal sorumluluk aktiviteleri, satın alma operasyonları (talep, teklif, değerlendirme, sipariş, bütçelendirme, sözleşme), şirket içi sistem ve uygulama yönetimi operasyonları, hukuki operasyonları yönetmek amacıyla işlenmektedir.

3.İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği;

Toplanan kişisel verileriniz; belirtilen işleme amaçlarının gerçekleştirilmesi ile sınırlı ve tamamı için geçerli olmak üzere;

  • MAP2HEAL iş ortaklarına, hissedarlarına, iştiraklerine,
  • Vergi Usul Kanunu, Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatı, Sayıştay, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun, Karaparanın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun, Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve diğer mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi veya kuruluşlara,
  • Kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları, idari merciler ve yasal mercilere,
  • İş ortaklığı yurt dışı şirketlerine ve iştiraklerine,
  • Ürün/hizmet karşılaştırma, analiz, değerlendirme, reklam ve yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesinde hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, program ortağı kurum ve kuruluşlara, müşterilerimize gönderdiğimiz iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz kurumlara, verilen siparişlerin size teslimini gerçekleştiren kargo şirketlerine aktarılmaktadır.

4.Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel Verileriniz, hem tamamen veya kısmen otomatik yollarla hem de veri kayıt sisteminin parçası olan ancak otomatik olmayan yöntemlerle; anlaşmalı internet siteleri üzerinden yapılmış olan başvurular, MAP2HEAL personeli, destek hizmeti verdiğimiz/aldığımız kurumlar ile her türlü mevzuat veya sözleşme dahilinde işlem yapılan gerçek ve/veya tüzel kişiler ve doğrudan otomatik sistemler (İnternet sitemiz ve mobil uygulamamız, çağrı merkezlerimiz, sosyal medya hesaplarımız) ile sözlü, yazılı veya elektronik ortamlarda;

Kanun’un 5. ve 6. maddesinde belirtilmiş olan;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmüş olması,
  • Şirketimizin hukuki yükümlülüğü yerine getirebilmek için zorunlu olması,
  • Sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olup işlemenin gerekli olması,
  • Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Şirketimizin meşru menfaati için işlemenin zorunlu olması,
  • Tarafınızca alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için işlemenin zorunlu olması,
  • Açık rızanızın bulunması

Şeklindeki hukuki sebeplere dayanarak toplamaktadır.

5.Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle iletmeniz durumunda MAP2HEAL talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır.

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, 6698 sayılı Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası ve 30356 sayılı ve 10.03.2018 tarihli Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ gereğince Türkçe ve yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da MAP2HEAL’e daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz. Başvurularda sadece başvuru sahibi kişi hakkında bilgi verilecek olup diğer aile fertleri ve üçüncü kişiler hakkında bilgi alınması mümkün olmayacaktır. MAP2HEAL’in cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Yazılı olarak yapmak istediğiniz başvurularınızı, gerekli belgeleri ekleyerek veri sorumlusu olarak Şirketimizin MAP2HEAL’in adresine verebilirsiniz. Başvuru formuna erişim mobil uygulama, internet sitesi veya [email protected] e-posta adresine kayıtlı bildirimde bulunabilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre kimlik tespitine olanak sağlayacak bilgi ve belgelerin eksiksiz ve doğru olarak tarafımıza sağlanması gerekmektedir. İstenilen bilgi ve belgelerin gereği gibi sağlanmaması durumunda, MAP2HEAL tarafından talebinize istinaden yapılacak araştırmaların tam ve nitelikli şekilde yürütülmesinde aksaklıklar yaşanabilecektir. Bu durumda, MAP2HEAL kanuni haklarını saklı tuttuğunu beyan eder. Bu nedenle, başvurunuzun talebinizin niteliğine göre eksiksiz ve istenilen bilgileri ve belgeleri içerecek şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde tarafımızca Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

6. Çerezler ve diğer teknolojiler;

MAP2HEAL Internet Siteleri ve Uygulama, çerezleri ve diğer teknolojileri (kısaca “çerezler”) kullanabilir. Çerezler bir web sunucusu tarafından sabit diske taşınan ve ardından bilgisayarınızda saklanan ufak metin dosyalarıdır. Çerezler, tarafınız davranışını daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur; Internet Sitesinin kullanımı ve ziyaret verileri ile ilgili bilgi verir, sitenin geliştirilmesine yardımcı olur. Çerezler, tarafınızca Internet Sitesini ya da Uygulamayı kullanırken, müşterilerin kişisel bilgilerini hatırlamak için de kullanılır. Böylece Internet Sitesi ve Uygulama kullanımı kolaylaşır, kişiye özel hizmet sunulabilir. Çerezleri devre dışı bırakılması kullanıcının web tarayıcı ve mobil cihaz üzerinden gereken ayarlar ile yapılabilir. Bazı bilgiler otomatik olarak toplanır ve günlük dosyalarda saklanır. Bu bilgiler İnternet Protokolü (IP) adreslerini, tarayıcı türünü ve dilini, İnternet servis sağlayıcısını (ISP), başvuran ve çıkış internet sitelerini ve uygulamalarını, işletim sistemini, tarih/zaman damgasını ve tıklama dizisi verilerini içerir. Bu bilgileri, eğilimleri anlamak ve analiz etmek, siteyi yönetmek, sitedeki kullanıcı davranışı hakkında bilgi edinmek, ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek ve bir bütün olarak kullanıcı tabanımız hakkında demografik bilgiler toplamak için kullanılır. Bu Politikada yer alan hükümler MAP2HEAL tarafından gerek görüldüğü takdirde mevzuat hükümlerine uygun olarak Internet Sitesinde yayınlanmak suretiyle değiştirebilir. İşbu hükümlerinden herhangi birisinin değişmesi halinde ilgili değişiklikler, değişikliğin yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer. Bu Politikayı kabul edip etmemekte ve tamamen kendi takdirinize göre kişisel bilgilerinizi verip vermemekte tarafınız serbesttir

*MAP2HEAL ürünleri sağlık verilerinizi anlamanıza ve yönetmenize yardımcı olabilir. Bu hizmetler DAKİK ile uyumlu cihazları, mobil uygulamayı ve diğer ilgili hizmetleri içerir. DAKİK atılan adım, Elektrokardiyografi ve Şeker ölçümü gibi verileri hekiminizin ve sizin izlemesine yardımcı olur. Dakik Hasta Takip uygulaması, MAP2HEAL sunucularına veri gönderir ve söz konusu veriyi yönetilmesini ve kontrol edilmesini sağlar. Uygulama, hekime bildirim göndermesi için telefondaki diğer uygulamalar için bir kanal sağlar. DAKİK verilerinizi toplamanızı, düzenlemenizi, veri eklemenizi, saklamanızı ve çevrimiçi olarak paylaşmanızı sağlayan kişisel bir sağlık platformudur. DAKİK ile sağlık verilerinizi yalnızca izin verdiğinizde paylaşılabilir. MAP2HEAL ürünleri ile tarafınız kendi sağlık kayıtlarını kontrol edebilir.

DAKİK hizmetleri deneyimlerinizi geliştirme ve kişiselleştirmeyi de kapsayan hizmetleri sağlamak üzere verilerinizi toplar ve kullanır. DAKİK hizmetleri üzerinden DAKİK Mobil Uygulamasına sağladığınız sağlık verileri diğer MAP2HEAL uygulamaları için alınan verilerle birleştirilmez veya açık izin olmadan farklı amaçlar için kullanılmaz.

  • DAKİK ve DAKİK Mobil Uygulaması sağlık verilerinizi anlayıp yönetmenize yardımcı olabilir. Toplanan veriler kullandığınız hizmetler ile özelliklere bağlıdır ve aşağıdakileri içerir:
  • Profil Verileri. Profil oluşturduğunuzda, etkinlik sonuçlarınızı hesaplamak için kullanılmak üzere boy, kilo, cinsiyet ve yaş gibi verileri girmeniz gerekir.
  • Etkinlik Sağlık Verileri. DAKİK Mobil Uygulaması, tarafınızın kalp hızınız, adımlarınız, Elektrokardiyografi, Oksijen Doygunluğu, Vücut ısısı, Kan şekeri, Kalp Atım Değişkenliği Verileri (Heart Rate Variability) ve uykunuz gibi verileri toplayarak etkinliğinizi ve sağlık durumunuzu izlemenize yardımcı olur. İzlemek üzere seçebileceğiniz etkinliklere örnek olarak koşular, egzersizler ve uyku gösterilebilir.
  • Kullanım Verileri. Size en iyi hizmeti sunmak amacıyla performansınız DAKİK ve DAKİK Mobil Uygulaması performansı ve bunları kullanımınız hakkındaki istatistikleri toplayarak otomatik olarak yükleriz. DAKİK, Kalp Atım Değişkenliği Verilerini ve Holter EKG Verilerini en iyi şekilde analize etmek amacı ile kendi serverlerini veya anlaşmalı başka yurt içi veya dışı serverleri kullanma hakkına sahiptir. Kullanıcılar bu analizlerin yapılmasına tam yetkiyi işbu sözleşme ile Dakik Hasta Takip Sistemlerine verir.
  • DAKİK içindeki verilerinizi görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. DAKİK, uygulamasında belirli etkinlik ayrıntılarını silebilirsiniz. Belirli bir etkinliği sildiğinizde, etkinlik DAKİK hizmetinden silinir, MAP2HEAL hesabınızı istediğiniz zaman silebilirsiniz.
  • MAP2HEAL Ürünleri yalnızca e-Sağlık, Fitness, Wellness veya Biyometrik ürün ve yazılımlar ile ilgili Ar-Ge platformu olarak kullanılabilir; dolayısıyla araştırma, ürün geliştirme ve eğitim amaçlı kullanılabilir, istatistiksel analiz yapılabilir. Bu ürünleri kullanarak, Araştırma ve Geliştirme konularında katkı sağlanacağını, verileri silindikten sonra kimlik bilgileri olmaksızın verilerin anonim olarak kullanılacağını HASTALAR kabul eder.
  • DAKİK Hesabı ve Sağlıkla İlgili Kayıtlar. Yeni bir Dakik Hasta Takip Sistemleri hesabı oluşturmak için ad, doğum tarihi, e-posta adresi, cep telefonu numarası, posta kodu ve ülke/bölge gibi kişisel verilerinizi girmeniz gerekir. Kullandığınız özelliklere bağlı olarak sizden ek bilgi istenebilir. DAKİK hesabı kendiniz için oluşturduğunuz ve birden fazla hekim ile paylaştığınız hesaplar ile bir veya birden çok sağlık kaydını yönetmenizi sağlar. İstediğiniz zaman yönettiğiniz bir sağlık kaydına veri ekleyebilir veya kayıttan veri silebilirsiniz.
  • Sağlık verilerinizi sağlık ile ilgili hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek kişilerle ve hizmetlerle paylaşabilmenizi sağlamak DAKİK’in sağladığı önemli özelliklerden biridir. Varsayılan olarak oluşturduğunuz kayıtların kayıt sahibi sizsiniz. Kayıt tutan kişiler sağlık kayıtları için en yüksek erişim düzeyine sahiptir. Kayıt tutan kişi olarak, sağlık verileriniz yalnızca yazılı izniniz ile sisteme kayıt edilmiş hekimleriniz ile paylaşılabilir. Uygun olmayan veya yetkili olmayan kişilerce hesabınıza erişim sağlamak kişilerin gizliliğinizi ihlal etmesine ve hatta kendi kayıtlarınıza erişiminizi engellemesine neden olabileceği için, kayıtlarınıza erişim sağlamak konusunda teknik önlemleri almanız ve dikkatli olmanız gerekmektedir.
  • Bir sağlık kaydındaki belirli bir veriyi (veya verinin tamamını) diğer hizmetlerle paylaşmayı seçebilirsiniz. Yetkili bir kullanıcı DAKİK üzerinden erişim izni vermediği sürece hizmetler DAKİK üzerinden verilerinize erişemez. DAKİK istekleri kabul ederek veya reddederek erişimi kontrol etmenizi sağlar. Erişim izni verilen her hizmet için, belirli bir sağlık kaydındaki hangi sağlık bilgilerinin paylaşılacağını ve hizmetlerin sağlık bilgileriyle ne tür eylemler gerçekleştirebileceğini seçebilirsiniz.
  • DAKİK, sağlık verilerinizin kazara veya kötü amaçlarla silinmesinin engellenmesine yardımcı olmak amacıyla verilerinizi kalıcı olarak silmeden önce 24 saat bekleyecektir. MAP2HEAL, kişi veya hizmetlerin tarih, eylem ve adı dahil olmak üzere kullanıcılar ile hizmetler tarafından gerçekleştirilen her erişim, değiştirme veya silme eyleminin tüm geçmişini saklar.
  • Telefon İletişimleri. Size telefonunuzu doğrulamanızı isteyen bir SMS göndermek, MAP2HEAL paylaşım davetlerine eklemek ve bilgilerin MAP2HEAL Hasta Takip kayıtlarınıza eklenebileceğine dair SMS bildirimleri gibi hizmet bildirimleri göndermek amacıyla, DAKİK hesabınızı oluşturduğunuzda verdiğiniz telefon numarasını kullanırız. İletişim bilgilerinin doğruluğunda sorumluluk tarafınıza aittir, değişiklik olması durumunda en geç 24 saat içerisinde mail kanalıyla şirketimiz bilgilendirilmelidir.
  • MAP2HEAL en yeni iyileştirmeler konusunda bilgilendirmek için düzenli olarak haber bülteni gönderir. MAP2HEAL ayrıca düzenli olarak son hesap etkinliklerinizi özetleyen bir e-posta gönderir. İletişim tercihlerinize bağlı olarak e-posta adreslerinizi size tanıtım amaçlı e-posta göndermek için de kullanırız. İstediğiniz zaman bu e-postaları almayı durdurabilirsiniz.
  • *MAP2HEAL ürünleri ve DAKİK hiçbir şekilde tedavi/konsültasyon,/tıbbi öngörü/tıbbi yönlendirme sistemleri olmayıp tarafınız ile hekiminiz arasında veri paylaşımı, veri saklanması, tedavi/ilaç hatırlatma sitemi olup MAP2HEAL tarafınızda yaşanacak hiçbir tıbbi neticeden sorumlu kılınamaz.

İşbu bilgilendirme metni KVKK ve Gizlilik Bildirimi olup tarafınız onayı ve muvafakatinize tabi olduğunu Aydınlatılmış Bilgilendirme Onamı olarak tarafınıza sunarız.

KULLANICI AYDINLATMA METNİ


  1. Veri Sorumlusu

Map2heal Bilişim Teknolojileri ve Yazılım A. Ş. olarak (Bundan sonra “Şirket” olarak anılacaktır.) kullanıcılarımıza ait kişisel verileri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bundan sonra “KVKK” olarak anılacaktır.) ve ilgili sair mevzuat kapsamında, veri sorumlusu sıfatı ile işlediğimizi tarafınıza bildiriyoruz.

  1. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

Kişisel verileriniz,

  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Hizmet bilgilerimiz hakkında sizleri bilgilendirmek,
  • Şirket yapı ve politikamızı sizlere tanıtmak,
  • Sağlık profesyonelleri başvurularının alınması,
  • Kullanıcı kayıt süreçlerinin yürütülmesi

amaçlarıyla KVKK’nın 5 (2) maddesinde belirtilen “c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebepleri dahilinde işlenecektir.

  1. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, bu metnin (b) fıkrasında belirtilen amaçların yerine getirilebilmesi için KVKK’nın 5 (2) maddesinde belirtilen hukuki sebebe dayanarak, otomatik yöntemlerle, internet sitemiz ve uygulamamız üzerinde bulunan formların, alanların doldurulması, uygulamaya kayıt olunması suretiyle elektronik ortamdan elde edilmektedir.

  1. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verileriniz, KVKK’nın 8 (2) (a) maddesi uyarınca ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın, ilgili mevzuat uyarınca yasal yükümlülüklerin yerine getirebilmesi amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılacaktır.

  1. KVKK’nın 11. Maddesi Kapsamındaki Haklarınız

KVKK’nın 11. maddesi kapsamında, veri sahibi olarak haklarınız bulunmakta olup bu haklarınız ile ilgili taleplerinizi İlgili Kişi Başvuru Formu’nda belirtilen bütün bilgileri doldurmak suretiyle KVKK’nın 11. maddesi ile 13. maddesinin 1. fıkrası ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ gereğince,

  • Üniversiteler Mah 1596. Cad. Hacettepe Teknokent 4.Arge no 95/35 Beytepe Ankara Çankaya” adresindeki Şirketimize bizzat gelerek,
  • [email protected] şeklindeki kayıtlı elektronik posta (KEP) adresimiz üzerinden,
  • kimliğinizi tespit edebilmek ve yanlış kişilere bilgi vermemek adına yazılı olarak noter aracılığı ile veya iadeli taahhütlü mektup ile,
  • güvenli elektronik imza, mobil imza ya da (varsa) tarafınızca daha Şirketimize bildirilen ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle [email protected] adresine elektronik posta göndererek

veya gelecekte Kurul’un belirleyeceği diğer yöntemlerle iletebilirsiniz.

  1. Değişiklik ve Güncellemeler

İş bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili sair mevzuat kapsamında hazırlanmıştır. İlgili yasal mevzuat ve/veya Şirket kişisel veri işleme amaç ve politikalarında meydana gelecek değişiklikler doğrultusunda bahse konu aydınlatma metninde gerekli değişiklikler yapılabilir.

Tıbbi Sorumluluk Red Beyannamesi

Dakik Hasta Takip Sistemi sağlık profesyonelleri ile hasta arasında kurulan dijital bir iletişim köprüsüdür. Bu sistem içinde paylaşılan veya paylaşılacak tüm içerikler yalnızca hasta ve onunla ilişkili sağlık personelleri arasında kalır. Dakik Hasta Takip Sistemi içerisinde yayınlanan içerikler veya hekimlerin ürettiği içerikler öneri ya da tavsiye niteliği taşımadığı gibi Muayene, tedavi yöntemi veya teşhis niteliği de taşımaz. Uygulama yalnızca toplanan veri ve iletilerin doğu şekilde taraflara aktarılmasını sağlamaktadır. Sistem içinde faydalanabileceğiniz her türlü özellik ve donanımın yanlış veya hasarlı kullanımından öncelikle kullanıcının kendisi sorumlu olduğunu kabul etmiş sayılır. Programın tüm fonksiyonları hasta ve onunla ilişkili sağlık profesyonelleri arasında eş zamanlı ve bütünleşik veri paylaşımını sağlamaktadır. Söz konusu Kişisel Verileriniz Türkiye’deki Dakik Sunucularında uçtan uca şifreli bir şekilde KVKK hükümlerince tutulmaktadır. Dakik Hasta Takip Sistemini kullanırken, verilen bilgilerin, verilerin kullanımı ve ya paylaşımı ile ilgili tüm risklerden kullanıcıların yalnızca kendileri sorumludur.